Jeg har selvfølgelig lest en del bøker også i det siste:

«Den trettende fortellingen»:

Av Diane Setterfield

 

Margaret Lea som driver en bokhandel sammen med sin far blir kontaktet av den aldrende , berømte forfatteren Vida Winter. Hun er syk og vil gjerne fortelle sannheten om sitt liv før hun dør. Margaret tar på seg oppgaven om å skrive hennes biografi, og vi blir gjennom Vidas fortelling tatt med til godset hvor slekten Angelfield bodde for å høre Vida Winters utrolige historie. Hvem er hun og hva har egentlig skjedd for lenge siden?

En av de beste bøkene jeg har lest dette året. Anbefales sterkt!

 

«Drømmen om makt og ære»:

Av Beverly Swerling

Dette er oppfølgeren til «Drømmen om et nytt liv» som jeg leste i sommer. Oppfølgeren handler om legen Joyful Patrick Turner, etterkommer av søskenparet Sally og Lucas Turner. Kampen om kjærlighet og makt på Manhattan fortsetter i denne boka, og vi får lære mye historie om gamle New York og blir tatt med inn i datidens legekunster. Anbefales alle som er interessert i historie, og som tåler inngående forklaringer på operasjoner gjort uten bedøvelse….. Har du lest den første boka må du få med deg denne også.

 

«Andrea D»

Av Margaret Skjelbred

Lea og tvillingsøsteren Aurora sitter på loftet hos sin senile mor og skal rydde opp etter hennes lange liv. Samtidig prøver hun å rekonstruere historien til kvinnen Andrea D fra Vilnius som er delvis nedtegnet i en stor, svart bok. Hvem er egentlig Andrea D og hva skjedde med henne, og hva er egentlig historien rundt Lea og tvillingsøsteren hennes?

En utrolig godt skrevet bok som ikke var mulig å legge bort før øynene lukket seg av seg selv. Også denne anbefales sterkt!