Været var ikke helt topp i dag, det blåste i alle fall mye. Men vi bestemte oss for å dra på tur:

Vi kjørte mot Bremnes, og det umiddelbare mål var postkassen nedenfor Løyfta. På stia var det mange flotte plasser å ta nydelige høstbilder, slik som dette av Jonas og Malin….

 

På tur mot Løyfta…

 

Da vi hadde skrevet i postkassen fant vi ut at vi kanskje skulle gå opp til Storvatnet siden vi allerede var så godt på vei….

 

Her er vi kommet på toppen av Løyfta, og det obligatoriske toppbildet med havet i bakgrunnen foreviges…

 

Jonas og Malin på kaia ved Storvatnet. Vi ser faktisk havet i bakgrunnen, men det er ganske mye lenger ned….

 

En avsagd furu er en fin balansestokk synes Simen…

 

Ungene står på verandaen til felleshytta «Fjellheim». Vi hadde ikke nøkkel med siden turen ikke var planlagt, så vi måtte nøye oss med å sitte ute…

 

Her sitter ungene på «Indianerplassen». Stedet har tørr, rødbrun sand med spisse steiner. Vi synes det minner oss litt om ørken og kanskje Texas, derav navnet….

 

Og når man først er på tur, hvorfor ikke gå enda litt lenger? Vi voksne syntes Molivatnet lød fristende, og tok av på stia mot Hestlihompen… Her er et bilde av Storvatnet og havet nedenfor tatt et stykke oppe på stia…

 

Men som nevnt tidligere, så veldig lang tur var absolutt ikke planlagt. Ikke hadde vi med sekk og slett ikke mat, kun kamera som bagasje. Vi fikk foreviget et par ekstremt umotiverte unger. Men her kunne vi overlevd lenge på bær. Det bugnet av både røde og blå herligheter, og vi som ikke hadde med en pose engang, og langt mindre et spann…..

 

Tenåringer blir som kjent ekstremt sultne, vår intet unntak. Han holdt på å dø i følge ham selv. Å komme velberget ned fra dette fjellet var absolutt ikke mulig. Men sensasjoner kan oppstå overalt. Her ser dere:

GUTTEN SOM OVERLEVDE!

 

Det er jammen et stykke å gå, men omsider kom vi til Molivatnet etter kraftig motvind det siste stykket. Vannforsyningen vår er kraftig nedtappet etter en ekstremt tørr vår, sommer og høst. Det trenges regn nå, mye regn!

 

André og Jonas studerer den lave vannstanden og konkluderer med at røret såvidt er under vann, enda så det….

 

Utsikt fra Molivatnet ned mot Steinlivatnet og deler av øya vår med hav og andre øyer og holmer i bakgrunnen…

 

Og enda et fra samme sted, men her har Simen og André byttet plass bak kameraet….

 

Vi var ikke helt slitne etter den lange turen, så jeg og Malin sprang foran nedover den flotte myra mellom Molivatnet og Ellingslettdalen… Her har vi stoppet slik at guttene kan ta oss igjen…. Det er deilig å springe fort ned fine, lange bakker!

 

Nederst i Ellingslettdalen stoppet Jonas for å drikke litt av bekken…

 

Her kommer vi ned gjennom den tette granskogen like før vi er ved Bremnesstia igjen… Ingen angrer vel i ettertid på at vi tok oss en lang fjelltur i dag som faktisk varte i nesten 4 timer.. Ungene var blitt bestukket på turen, og premien var å få is med en eneste gang vi var hjemme igjen. Skulle bare mangle!