Hender og føtter er ofte noe av det første man blir kald på, derfor har jeg strikket litt sokker og votter til tantebarnet:

 

Oppskrift votter: Legg opp 36 masker på pinne nr. 3 med babyull eller tynt sokkegarn. Strikk 2 omg. rett, 2 omg. vrang og 2 omg. rett. Strikk så vrangbord ca. 5 cm og deretter en hullrad. Strikk glattstrikk i ca. 5 cm og fell deretter 2 masker i hver side (på hver side av 2 midtmasker) hver omgang til det er 4 masker igjen. Kutt tråden og trekk den gjennom de 4 gjenværende maskene.  Strikk enda en vott.  Strikk eller snurr en snor til hver vott. Jeg har brukt ca 20 – 25 gram garn på hvert vottepar.

 

Oppskrift sokker: Legg opp 36 masker på pinne nr. 3 med babyull eller tynt sokkegarn, og strikk en omg. rett. Strikk deretter vrangbord 6 – 10 omg. Strikk glattstrikk i ca. 3 cm og deretter en hullrad. Strikk en omg. rett. Strikk ønsket type hæl. Strikk så rundt til foten på sokken måler ca.  6 cm. Nå felles det til tå ved å strikke sammen 2 masker i hver side annenhver omgang til det er 4 masker igjen på pinnene. Bryt tråden og trekk den gjennom de gjenværende maskene. Strikk enda en sokk. Strikk eller snurr bånd til sokkene. Jeg har brukt ca. 25 gram garn til hvert sokkepar.