Fant en oppskrift på strømper som jeg hadde lyst til å strikke. Egentlig er de strikket i Alaska, men jeg ville prøve ut Big Fabel som har samme strikkefasthet. Jeg kjøpte garnet jeg trengte og satte i gang. Slik ble resultatet:

Oppskrift: Drops strømper

Garn: Ca. 200 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. str. 37/38

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Det ble en del garn igjen etter strømpene. Tok derfor sjansen på å strikke et par ganske modifiserte sokker av restene. Tok utgangspunkt i oppskriften på strømpene slik at jeg kunne bruke deler av diagrammet:

Oppskrift: La opp 48 masker til vranbordkanten. Felte til 36 masker før jeg strikket deler av det opprinnelige diagrammet.  34 masker på foten.

Garn: Ca. 130 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. str. 36/37

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Hadde fortsatt litt garn igjen da jeg var ferdig med sokkene. Dumt med litt restegarn. Jeg delte alle fargene nøyaktig i to like deler og begynte på par nummer 3. Slik ble de:

Oppskrift: La opp 32 masker på vrangborden. Felte til 28 da jeg begynte å strikke striper. 26 masker på selve foten.

Garn: Ca. 70 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. 2 år

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Men nå er det absolutt helt fritt for garn. Et garn som var et nytt bekjentskap for meg og som jeg sikkert kommer til å bruke flere ganger. Greit med 25% nylonforsterkning i fotplagg som skal brukes og ikke bare være til pynt. Samtidig blir dette tykke og gode sokker og strømper som er deilige å tre på seg når man fryser på føttene.