Jeg har nesten glemt at jeg skulle blogge leste bøker, og nå er det over 11 måneder siden sist jeg skrev noe her i bokhjørnet mitt. Jeg kan ikke garantere at jeg ikke har lest flere bøker enn dette, men her er de jeg kommer på i farten:

«Drømmenes land»

drc3b8mmenes-land

Av Tamara McKinley

 

En av mine yndlingsforfattere, så det kom ikke som en overraskelse at jeg likte boka veldig godt. Fra bokomslagets bakside: Catriona Summers debuterte tidlig på scenen. Da hun bare var få minutter gammel, viste faren henne frem for publikum og annonserte henne som teatertruppens nye stjerne. Slik begynner eventyret for den lille Catriona, som viser seg å ha en stemme som skal bringe henne mye lenger enn noen hadde turt å drømme om.
   Men veien fra å synge viser for noen få penny, til å bli verdensberømt diva på Sydneys største scene, blir både dramatisk og lang. Få kjenner Catrionas mørke fortid, og de hemmelighetene hun har måttet skjule. Da et lik en dag blir funnet på St. Petersburg hotell, skal etterforskningen vise seg å lede til flere overraskelser, ikke minst for Catriona selv …

 

 

«På andre siden av havet»

pa-andre-siden-av-havet

Av Tamara McKinley

 

Minst like god bok som «Drømmenes land». Fra bokomslagets bakside:  Aboriginene har levd i åndelig harmoni med jorda i Australia i seksti tusen år. Så ankommer skip fulle av gjenferdsmennesker, og aboriginernes eksistens trues av denne skremmende hvite invasjonen fra syttenhundretallets England.

Da Jonathon Cadwallader forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre livet hans og livet til kjæresten Susan, som han må forlate.

Susan sørger over alt havet har fratatt henne, men skjebnen fører henne fra Cornwall, og bringer henne og Jonathan sammen igjen, denne gangen i en brutal og uforsonlig straffekoloni i New South Wales.

I denne romantisk historiske romanen veves livene til Cadwallader-familien og Penhalligan-familien sammen i et nylig oppdaget Australia hvor de åndelige båndene aboriginene har til landet sitt brutalt kuttes av den hvite invasjonen.

 

 

«Boktyven»

boktyven

Av Markus Zusak

 

Denne boka likte jeg også veldig godt. Fra bokomslagets bakside: Året er 1939, og vi befinner oss i Nazi-Tyskland. Ni år gamle Liesels foreldre er sendt i konsentrasjonsleir, og Liesel bor hos fosterforeldre i Himmelgaten i München. En dag dukker jøden Max Vandenburg opp, og får holde seg skjult i familiens kjeller. Liesels fosterfar lærer henne å lese, og hun oppdager at hun ikke kan motstå bøker. Derfor stjeler hun dem, og deler historiene med naboene i bomberommet og med Max.

 

 

«Hjemkomsten»

hjemkomsten

Av Victoria Hislop

 

Victoria Hislops første bok «Øya» syntes jeg var enormt bra, derfor hadde jeg store forventninger til «Hjemkomsten». Denne boka er minst like bra som «Øya» og den anbefales sterkt til andre. Fra bokomslagets bakside: Granada, 2001. Britiske Sonia Cameron er i 30-årene og på ferie i den spanske byen for å lære seg flamenco. Men ved et tilfeldig kafébesøk blir hun trukket inn i en dramatisk fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset den samme kafeen familien Ramirez, en familie på seks som alle fikk kjenne virkningene av krigens konflikter på kroppen.

 

 

«Hundre år»

hundre-ar

Av Herbjørg Wassmo

 

Jeg har fått med meg at denne boka har fått blandet mottagelse hos leserne, men personlig synes jeg dette er en av Herbjørg Wassnos aller beste bøker. Slektshistorie, selvbiografi  og fiksjon i en fin fruktsalat som satte seg på rett sted hos meg. Fra bokomslagets bakside: Stor historisk roman fra Herbjørg Wassmo. Her knyttes tråder til både Dina og Tora Sara Susanne, Elida og Hjørdis – Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.

 

 

«Evighetens kyss»

evighetens-kyss

Av Stephenie Meyer

 

Det var jo datteren min som begynte å lese Twilight, og det var til henne jeg kjøpte bøkene. Men etter første bok og første film var jeg solgt, og nå har både jeg og Malin hver våre komplette serier av suksessen Twilight. At jeg likte boka trenger jeg vel ikke å si. Fra bokomslagets bakside: Sitrende kjærlighet og farlig begjær -; en ungdomsroman av de sjeldne … Forsiktig strøk han meg over kinnet, så holdt han ansiktet mitt mellom marmorhendene sine. «Stå helt rolig», sa han, som om jeg ikke allerede var fullstendig stiv. Sakte, uten å ta øynene fra mine, lente han seg mot meg. Så med ett, brått men likevel mykt, la han det kalde kinnet sitt mot halsgropen min.»Bella er fullstendig oppslukt av Edward, blindet og gal av forelskelse. Edward, den utenomjordisk vakre og uoppnåelige gutten på skolen, føler det samme for henne. Men det er et farlig begjær …Evighetens kyss er en roman som kombinerer dirrende erotisk spenning og snikende uhygge på en måte som gjør den umulig å legge fra seg.

 

 

«Under en ny måne»

under-en-ny-mane

Av Stephenie Meyer

 

Bok nummer to sviktet ikke, oppfølgeren var minst like spennende. Fra bokomslagets bakside: En av tidenes største ungdomsboksuksesser i USA. Solgt i millioner, og oversatt til 33 språk. For Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Edward har allerede reddet Bella ut av klørne til én ond vampyr, men nå, når det skjebnesvangre forholdet deres truer alt og alle rundt dem, skjønner de at problemene bare så vidt har begynt …Horder av lesere lot seg forhekse av Evighetens kyssog har ventet i spenning på fortsettelsen. Under en ny måne er en skikkelig «pageturner» av en grøsser, men mest av alt en eksepsjonell kjærlighetshistorie, med innslag av det overnaturlige. Den erotiske spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.

 

 

«Formørkelsen»

formc3b8rkelsen

Av Stephenie Meyer

 

Forfatteren holder fortsatt på spenningen. Ingen grunn til at jeg skulle bli skuffet over denne heller. Fra bokomslagets bakside: Tredje bok i Twilight-sagaen. En av tidenes største ungdomsboksuksesser i USA. Solgt i millioner, og oversatt til 40 språk. For Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Mens Seattle herjes av en rekke mystiske drap og en ondsinnet vampyr fortsetter sin jakt på hevn, befinner Bella seg nok en gang i fare. Midt oppi alt sammen blir hun tvunget til å velge mellom sin kjærlighet til Edward og vennskapet med Jacob ? et valg hun vet kan komme til å vekke til live igjen den evige kampen mellom vampyrer og varulver. Og etter hvert som det nærmer seg skoleslutt, må Bella ta enda et valg ? valget mellom liv og død. Men hva er egentlig hva?Formørkelsen, den tredje boka om Bella og Edward, er sitrende, uhyggelig spennende og fullstendig umulig å legge fra seg, men mest av alt er den en eksepsjonell kjærlighetshistorie. Den erotiske spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.

 

 

«Ved daggry»

ved-daggry

Av Stephenie Meyer

 

En fin slutt på Twilightsagaen selv om ikke alle er helt enige i den konklusjonen. Fra bokomslagets bakside: Siste bok i sagaen om Bella og Edward Fjerde og siste bok i Twilight-sagaen – en av årets garantert mest etterlengtede ungdomsbøkerFor Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Ved daggry , den fjerde og siste boka om Bella og Edward, er sitrende, uhyggelig spennende og fullstendig umulig å legge fra seg. Men mest av alt er den en eksepsjonell kjærlighetshistorie. Spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.