Jonas sliter sokker, det er sikkert og visst. Nye sokker i Sterk er kommet på føttene:

sokkersterk

Oppskrift: Egen

Garn: Sterk fra DSA

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: Ca. 35

Garnet er kjøpt hos: DSA

 

Jonas er en aktiv 6-åring som er høyt og lavt hele dagen, og han bruker sokker i Cherroxer, Gore-Tex, skisko, skøyter, godstolen og senga. Til jul fikk han et par mønsterstrikkede strømper i Falk. De gikk det hull på etter 2 dager. De ble godt stoppet, men etter kun få dager var det nye hull. Etter noen uker var absolutt hele sålen ødelagt, ikke stoppemuligheter igjen der, nei!

I dette innlegget viste jeg fram de første sokkene jeg strikket til Jonas av garnet Sterk, og lovte samtidig rapport om hvordan de holdt seg i bruk. Her er et bilde av sokkene etter 4 måneders hard bruk:

sterk1

Sokker i Sterk er virkelig sterke, og Jonas foretrekker dette paret og kaller dem godsokkene.  Dette paret er brukt nesten konstant siden oktober (med unntak av de dagene han brukte på å slite ut paret i Falk), og det finnes ikke antydning til hull eller tynnsliting under foten:

sterk2

sterk3

 Garnet nupper og loer fryktelig mye, og sokkene er kommet helt ut av fasong fordi foten hans har vokst og hælen dermed havner på feil plass. men alt i alt er det viktigere med gode, varme sokker som det ikke slites hull på.

Jeg har kun vasket disse sokkene for hånd, men vaskeanvisningen sier at de kan vaskes i maskin på 30 grader. Det har jeg ikke prøvd, men hører gjerne om andres erfaringer.

Flere par sokker av Sterk blir det i alle fall herfra! Anbefales…