Archive for juli, 2013
Lille Frøken Seilergenser
Andre prosjekt fra Picklespakken som kom for en stund siden:
En veldig morsom modell som er rask å strikke. En fiffig detalj med angorastriper i kjolegenseren.
Oppskrift: Lille Frøken Seilergenser fra Pickles
Garn: 100 gram Merino Tweed og ca. 10 gram Angora fra Pickles, fargekit Synnøve.
Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5
Størrelse: 2 år
Garnet er kjøpt hos: Pickles
Lett-i-ett-genser – med en liten vri
Jeg har et veldig kjedelig strikkeprosjekt på gang, og dermed var veien kort til Pickles shop der jeg bestilte to kit slik at jeg kunne holde på med motiverende sommerstrikk i regnværet. Første prosjekt ble ferdig på to dager:
I oppskriften er denne strikket som en kittel, med avrundede kanter nede på bolen . Jeg har strikket modellen 4 cm kortere og i tillegg strikket I-cordkant nede på bolen og nede på ermene. Er egentlig veldig fornøyd med resultatet.
Oppskrift: Lett-i-ett-genser fra Pickles
Garn: 200 gram Dobbel Pickles Merino Pure Wool farge Salvie, og en liten rest Rasmillas Luksusgarn til kantene.
Pinner: Harmony Wood nr. 5.5
Størrelse: Ca. 2 år
Garnet er kjøpt hos: Pickles
Og sånn helt til slutt – nå er regnværet over for denne gang. Det er sol i dag og temperaturen er på vei opp. Fint vær i sikte på hele langtidsvarselet :)
Bøker i juli: Lavendelhagen og En sang fra fortiden
To bøker til er slukt de siste dagene. Regnvær og ferietid gir rom for lesing. Første bok ut er:
“Lavendelhagen”
Av Lucinda Riley
En bok fra en forfatter jeg synes ligner mye på Kate Morton i skrivestil og innhold. Veldig spennende med historiske mysterier. Jeg likte boken godt, og denne gangen lå ikke løsningen på eventyret rett foran meg hele veien, den dukket opp først i slutten av boken. Fra bokomslagets bakside: Etter morens død arver Emilie et slott i Frankrike. Her finner hun en bok med dikt, skrevet av den mystiske Sophia. Hennes kjærlighetshistorie blir inngangen til fortidshistorien fra 2. verdenskrig. Den handler om engelske Constance som kommer til Paris som spion. Her blir hun viklet inn i et nett av løgner og bedrag, og blir tvunget til å oppgi sin identitet og kutte alle bånd til familien.
Neste bok var denne:
“En sang fra fortiden”
Av Katherine Webb
Enda en bok fra en forfatter jeg synes ligner mye på Kate Morton i skrivestil og innhold. Katherine Webb har dristigere historier som inneholder litt mer ondskap enn hos Lucinda Riley som jeg nevner over her. Her er plottet lettere å ta etterhvert som man leser, og hodet mitt hadde kommet fram til løsningen før den ble avslørt i slutten av boka. Fra bokomslagets bakside: Dorset, Sør-England, 1937: For 14 år gamle Mitzy Hatcher består tilværelsen mest av husarbeid og ensomme vandringer langs havet. Men da den berømte maleren Charles Aubrey flytter inn i nabohuset med sin marokkanske elskerinne og deres to døtre, øyner Mitzy en fremtid hun ikke trodde eksisterte. Aubrey ber henne sitte modell, og i løpet av tre hektiske somre slutter Mitzy å se på ham med barnets uskyldige beundring. I stedet overtar et uregjerlig, besettende begjær… Mange år senere forhekses gallerieieren Zach av tiltrekningskraften i Charles Aubreys førkrigsportretter. Trangen til å bli kjent med modellene og miljøet leder Zach til Dorset. Her starter han jakten på hva som egentlig skjedde mellom Mitzy og Aubrey for over 60 år siden.
Bok i juli: Makeup to breakup
Jeg startet julilesingen med en biografi:
“Makeup to breakup”
Av Peter Criss
For en svoren KISS-fan som meg selv er dette også en bok som bare måtte leses, i likhet med Ace Frehleys biografi som kom for et par år siden. Denne boka gir et godt innblikk i Peters oppvekst og tiden før KISS, med KISS, mellom KISS og etter KISS igjen. Det som slår meg og som gjør at denne boka ikke falt like godt i smak som Aces er at Peter virker noe sutrete og mener at alt som har gått galt i livet hans skyldes andre mennesker – ikke ham selv. Fra bokomslagets bakside: Makeup to Breakup er Peter «Catman» Criss’ usminkede historie om livet som trommis i Kiss. Boka er selvbiografien til en guttunge fra Brooklyn som erobret verden med musikken sin, men som også opplevde suksessen skyggeside – inkludert tungt rusmisbruk, nesten-selvmord, to ødelagte ekteskap og en knallhard kamp mot kreften.
Peter Criss var Kiss’ bankende hjerte gjennom de fenomenalt suksessfulle årene fra 1973 til 1979, og fra sin plass bak trommene hadde han et unikt perspektiv på tidenes største rockeshow. «The Demon», Gene Simmons, pustet ild, spyttet blod og strakk ut den abnormt lange tunga si mens han dundret løs på bassen, «The Starchild», Paul Stanley, fløy gjennom lufta når han ikke spankulerte over scenen i skyhøye plattformstøvler. Og Ace Frehley, «The Spaceman», spilte soloer så brennhete at gitaren bokstavelig talt sto i flammer. Men Peter kunne også se et mylder av Catmen, Starchildren, Demons og Spacemen som tittet opp på ham fra publikum. De er kjent som The Kiss Army. Makeup to Breakup er boka de har ventet på.