Skappelgenseren, Dorthegenseren, mammas hjemmestrikkede genser. Kjært barn har mange navn. Og kjær har virkelig denne genseren blitt nå i sommer:

Men debatten raser på alle forum hvor jeg er innom: «Skal vi like denne genseren»? Skal vi like den fordi den dukket opp i Maria Skappels blogg og er designet av den vel så kjente mammaen hennes Dorthe Skappel? Eller er det en grunn til at vi ikke skal like den? Kler man genseren eller gjør man det ikke? Er nå dette virkelig Dorthe Skappels design og oppfinnelse?

Mange kjente personer (alle ved navn Skappel)  har hatt disse genserne på seg på blogger, i ukeblader og på tv, og spesielt tenåringsjenter som leser Maria Skappels blogg har falt fullstendig for genseren. Og vi litt eldre og overlevende fra 80-tallet som er en smule nostalgiske og kanskje litt frossne av oss har lyst på en slik for å krype inn i på sene høstkvelder mens vi mimrer om gamle dager og mohairplagg med skulderputer.

Og det er ikke noe galt i noe av dette, Dorthe Skappel har jo bare gjenskapt trenden fra 80-tallet. De som er født etter 1985 husker neppe disse plaggene, og nå når de dras fram som en ny motesak vil selvfølgelig «alle» ha en…

Her er min glattstrikkede utgave fra 1986:

 

Her er min patentstrikkede utgave av genseren fra 1987:

 

Og her er enda en glattstrikket utgave fra 1987:


Jeg er da slett ikke lei meg for at noen andre har lagt ut en revidert og modernisert utgave av «min» og mange andres standard 80-tallsgenseroppskrift.

Jeg er bare glad for at mange har lyst til å strikke – og ikke minst bruke et strikket plagg!

Hurra for Skappelgenseren!