Søsteren min, Iselin Marie, har strikket en Dorthe Skappel-genser på oppdrag. Hun ville gjerne at jeg skulle legge den ut på bloggen min fordi det finnes så få bilder av ferdige gensere på nettet pr. dags dato. Antallet vil nok endre seg i løpet av kort tid, for denne genseren er nydelig på lange og slanke ungjenter og er blitt skikkelig hot de siste to ukene:

Iselin Marie har endret litt på oppskriften ved å bruke et annet garn der det ene er litt tynnere enn det som er brukt i oppskriften. I tillegg har hun strikket armene litt smalere enn foreslått.

Oppskrift: Skappel-genser

Garn: 250 gram Rauma Alpaca Silk (natur 811) og 350 gram Sandnes Mini Alpakka (natur 1012)

Pinner: Nr. 7

Endringer: Har lagt opp 78 masker på for- og bakstykkene for å få symmetrisk vrangbord (lik på begge sider). Armene er veldig vide på originalen, og her har Iselin Marie lagt opp 32 masker istedet for 40. Økte samme antall ganger som oppskriften sa slik at armene til slutt ble 8 masker smalere enn på originalen. Har heklet en fastmaskeomgang rundt halskanten da denne ble nokså vid/nedringet. Forstykket er strikket 62 cm langt, bakstykket er 68 cm langt og ermene er 46 cm lange. Iselin Marie er over 175 cm så har dere mulighet for å vurdere lengden i forhold til den dere skal strikke til…