Jeg har lest enda en bok, eller to siden den er i 2 bind, siden jeg kom hjem fra ferie.

Denne boka handler om Lucas Turner og hans søster Sally som ankommer Nieuw Amsterdam etter 11 uker i en båt. Søskenparet finner seg godt til rette i byen, Lucas som kirurg/barteskjær og Sally som apoteker…

Men da Lucas selger Sally til en eldre lege hun ikke kan fordra, starter et fiendskap som varer i flere generasjoner. Av Lucas og Sallys etterkommere er de fleste leger, kirurger eller apotekere, og vi følger utviklingen av nye medisinske framskritt i tillegg til utviklingen av byen som ganske tidlig i boka blir New York.  Vi får innblikk i slavenes liv, hovedpersonenes søken etter kjærlighet og lykke, følger innbyggerne gjennom kopperepidemien og kampen om frihet under borgerkrigen.

Anbefales dere som liker historiske romaner, men du bør ikke være finspist. Detaljerte skildringer om operasjoner utført uten bedøvelse finnes det mange av….

Nå skal jeg bestille Bewerly Swerlings nye bok «Drømmen om makt og ære» som er fortsettelsen. I alle fall blir vi lovet at en av de mange hovedpersonene i «Drømmen om et nytt liv» skal følges videre, nemlig Joyful Patrick Turner..

God lesing!