Familieferien i år (vi voksne skal en tur til Praha i august) ble gjennomført på ungenes premisser, og hadde et stramt program over 5 dager. Her var det ønskelig å komme gjennom flest mulig aktiviteter mens ferien varte… Vi hadde lyst til å dra til Trondheim siden Simen (og vi voksne) bodde der da han var liten, og han ville se hvor han var født og hvor han hadde bodd…

Det er langt å kjøre med 3 unger i baksetet helt til Trondheim, derfor planla vi ferien i etapper. Hele familien kjørte bil til Mo i Rana, med den sedvanlige stoppen på Storjord i Saltdal hvor Jonas bare MÅ kjøre et par turer med den lille gravemaskinen.

aa.JPG

 Malin og Jonas hadde lyst til å kjøre med tog siden de aldri hadde gjort det før, og dermed ble det bestilt togbilletter til to barn og en mamma fra Mo i Rana til Lassemoen.

ferien1.JPG

ferien2.JPG

Jonas og Malin på toget. Her ser det ut som om vi reiser ene og alene, men vi hadde faktisk selskap av et vennepar av oss og deres 3 barn, som uavhengig av oss, også hadde bestemt seg for å reise på ferie til Namsskogan Familiepark i Nord-Trøndelag.

frida.JPG

Julian ble litt trøtt av togturen, mens Frida er blid og smilende som alltid….

elias.JPG

Elias og Jonas leker. Kjempemorsomt for ungene når man reiser sammen med kjenninger :)

 

Som røpet var første overnatting lagt til Namsskogan, og neste morgen var vi klare til å innta familieparkens gleder:

ferien3.JPG

Malin, Elias, Jonas og Julian ser på bjørnene..

ferien4.JPG

ferien5.JPG

«Skitrekkbiler» som man kjørte på en bane ble kjempepopulære…..

ferien6.JPG

Simen tok spranget fra «Tøffingtårnet»… 30 meter høyt og 300 meter langt….

 

 c.JPG

Og her kommer det en spesiell hilsen til Roger (Stub) fra Jonas og Elias. Neste års ferie burde du legge til Namsskogan Familiepark! Her har de nemlig Valtrabane!

d.JPG

Men dessverre for deg, Roger, vi tror du er en anelse for gammel til å delta på denne aktiviteten. SYND!!

 

Det begynte å regne ut på ettermiddagen, og da pakket vi sammen og kjørte videre til Trondheim…

ferien7.JPG

Ingen tvil om hvor vi er nå…… :) 

Vi tilbragte en times tid på City Syd den første kvelden, man må jo trø litt på kjente stier… I tillegg hadde vi en runde i området hvor vi bodde, men de tidligere husvertene våre var dessverre ikke hjemme. Dagen etter gikk vi litt i butikkene i byen. Jeg måtte en tur innom Panduro, Nøstebarn og Jordbærstedet, mens far i huset hadde noen nødvendige ærender på Clas Ohlson (en lidenskap som yngstegutt i familien ser ut til å ha arvet….).

Timene midt på dagen ble tilbragt på Vitensenteret i Kongens gate. Et besøk som vi anbefaler til alle uansett alder. Her kunne vi underholdt oss selv i mange flere timer!

Etter besøket trengte vi mat, og da er det selvsagt McDonalds som er stedet….

feriena.JPG

På torget i Trondheim kjøpte alle ungene armbånd. Dette er forøvrig det eneste (og ikke helt heldige) bildet av meg selv som er tatt under ferien, det er som regel jeg som er bak kameraet…..

Ikea var siste etablissement i Trondheim som fikk gleden av et besøk av oss, måtte bare innom og kikke litt…

 

Vi hadde bestemt oss for å kjøre gjennom Sverige i andre del av ferien, så utpå ettermiddagen gikk turen mot Østersund..

ferien8.JPG

Nesten hele familien samlet utenfor bilen vår mens vi var i Østersund…

 

Tradisjonen tro måtte siste overnatting også dette året legges til Kraja i Arjeplog. For Jonas er det dette som ER ferie. Her kan han leke og løpe, små barn har ofte ikke så store krav som vi voksne tror… Men Kraja er jo et herlig sted, og hyttene er virkelig fine.. Lekeplassen er super, og utendørsbassenget er deilig oppvarmet stort sett uansett vær….

ferien9.JPG

ferien10.JPG

ferien11.JPG

Nesten 1 døgn på Kraja var deilig for litt småsutrende unger som både hadde hatt krangler og andre disputter i baksetet under den ca. 6 timer lange kjøreturen fra Østersund til Arjeplog….

Siden Trine , Roger og ungenes søskenbarn Aron, Theo og Odin var på tur TIL Kraja da vi reiste FRA, møttes vi på Storjord til felles lunch på lekeplassen der:

ferien13.JPG

ferien12.JPG

Noen få timer senere var vi hjemme igjen, og da dro vi rett i Iselins 18-årsdag. Senere på kvelden var det litt utpakking og prøving av nyinnkjøpte leker….