Jeg har lenge sett beundrende på de fine teppene som min kollega, syvenninne og ikke minst inngiftede familiemedlem Ellinor lager av restegarn. Dessverre har hun ikke vist dem fram på bloggen sin, men det burde hun… Hun tryller fram de fineste vogntepper. Litt for mye pirk for meg har jeg tenkt, men du verden så fint det hadde vært med et sofateppe av slike ruter hvis man hadde hatt tålmodighet. Her om dagen var jeg også innom bloggen til Lena, og hun ga meg hjelp og inspirasjon til endelig å komme i gang. Moment som er Lenas blogg er forresten rålekker, har alltid flotte bilder og herlig inspirasjon :) Takk til både Ellinor og Lena….

oldemorruter1.JPG

 Disse rutene er tryllet fram av to små rester av Noro Silk Garden. Det ga en flott effekt, ser nesten ut som jeg har brukt minst 4 – 5 forskjellige farger… Men hva kan jeg bruke disse lappene til? Mener å ha sett et skjerf en gang med slike ruter nederst i begge endene. Kanskje det kan være en idè. Hvis noen vet av en oppskrift blir jeg glad for det, hvis ikke finner jeg sikkert ut noe på egen hånd :)

 

Når jeg etterhvert fikk taket på disse rutene, og heklet rett antall luftmasker mellon stavene og ikke minst i hjørnene, ble dette veldig morsomt. Tanken på teppe til stua ble med ett mer realistisk, så på fredag måtte jeg innom garnbutikken. Her er resultatet så langt:

oldemorruter2.JPG

Men bare for å ha sagt det: dette er et langtidsprosjekt som jeg skal kose meg med. Teppet er ikke ferdig i neste uke eller om en måned. Ha tålmodighet med meg :)