Da er det blitt en ny måned allerede. Er ikke innstilt på høst nå, august kunne gjerne vært mye lengre.

Jeg har ikke vært i god form denne uka, fikk fjernet en betent talgkjertel i nakken på mandag. Den var stor så såret er deretter. I tillegg sitter betennelsen godt i kroppen enda, men jeg er tross alt på bedringens vei.

I dag har vi hatt bakedag. 72 horn er blitt til etter en god , gammel og godt utprøvd oppskrift. Noen er fylt med ost, kjøttdeig og løk, noen med ost og skinke og resten er med bare ost:

hornqd51

 

HORN

24 horn

4,5 dl. vann

1 pk. gjær

1 ts. salt

200 g. margarin

12 dl. hvetemel

1 egg til pensling

 

Varm vannet til ca. 37 grader. Rør ut gjæren. Ha i salt. Smelt margarinen og ha i den også. Rør inn hvetemel til deigen er passe fast. Kna den sammen.

Sett bollen med deig et lunt sted slik at den får heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 3 like store deler. Hver del kjevles ut til en stor sirkel. Denne deles i 8 like biter. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornet fra den lange siden og helt ut i spissen. Form rullen som et horn. Legg hornet på stekebrettet med spissen ned.

Etterhev hornene, gjerne over vannbad.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Når hornene er ferdig hevet pensles de med egg.

Stek hornene i 10 – 15 minutter.

 

 

På strikkefronten går det tregt. Den høyre armen min har vært preget av betennelsen i nakken, og lysten til å strikke er ikke den helt store når formen er dårlig. Nanna er ikke blitt ofret en tanke denne uka, heller ikke de påbegynte Paradoxical Mittens, og slett ikke ullbuksen til Jonas. Det eneste jeg har strikket på er et sjal i Evilla. Her er haugen min:

strikkingervc11