For en stund siden var vi mange som laget smekker inspirert av Mason Dixon boka, og jeg har laget min egen versjon med avrundede hjørner.

Siden oppskriften er modifisert regner jeg med at jeg kan kalle den min egen, og tar sjansen på å legge den ut her. Bare forsyn dere, men jeg setter pris på at de som henter den skriver en liten kommentar her på bloggen ;)

SMEKKE MED AVRUNDEDE HJØRNER

 smekkexa31

 Strikkefasthet: ca. 20 masker med dobbelt garn i rillestrikk = 10 cm.

 Smekke uten stropper måler ca. 20 x 20 cm.

  Bruk dobbel Mandarin Petit eller et annet bomullsgarn, og pinne nr. 4.  Legg opp 30 masker.  Strikk rillestrikk og øk en maske innenfor kantmasken på hver side, annenhver omgang til det er 40 masker på pinnen. Strikk til det er ca. 35 riller til sammen, eller til ønsket lengde.  Strikk så 10 masker, fell av 20 masker og strikk deretter bare på de 10 siste maskene til du har ca. 18 riller.  Rund så av hjørnene på stroppene ved å strikke sammen de to maskene innenfor hver kantmaske på de to siste omgangene. Fell av. Strikk neste stropp på samme måte, men lag et knappehull øverst.   

Smekken kan nå pyntes og få en dekorativ knapp.

 Lykke til :-)

 TIPS: Dersom smekken skal brukes til siklesmekke er dobbel ull av typen Askeladen, New Zealand Lammeuld, Bånsullgarn, Duo etc. det aller beste. Da holder ungen seg tørr og varm på brystet.