Jonas fikk feber i går kveld, så i dag er vi to hjemme og koser oss. Det blir mye fangkos, men vi har også fått tid til litt hobby. Jonas var flittig hjelper da jeg klippet opp lengder til de nye kjøkkengardinene jeg skal sy. Lys beige bunnfarge med innfelte blårutete partier. Får se om jeg begynner å sy dette sammen i ettermiddag eller i kveld. Har også klippet opp stoff til nytt pyntehåndkle…

gardinstoff2eu1

 

Jeg holder på å strikke et sjal til min yngste søster. Hun skal i konfirmasjon om en måned, og har kjøpt seg skjørt og topp i lys blekrosa for anledningen. Jeg fant da ut at det flotte Kidsilk Haze garnet ville passe ypperlig til antrekket. Har kjøpt et nøste i fargen «Pearl» som skal bli pynt på sjalet. Antagelig små heklede blomster.

sjalpvogge4qu1

Vuggen som sjalet henger på er forresten et kunstverk i seg selv. Den er laget av bestefaren min i anledning av at Simen ble født i 1995. Han har både dreiet og laget utskjæringene selv. Hvor mange slike vugger han har produsert aner jeg ikke, men nydelige er de…..

 

Hanskene i alpakka er det blitt strikket lite på. Har alt for mange prosjekter på gang. Dinosaurgenseren ligger i skolesekken, og er knapt blitt strikket noen omganger på denne uka, så den viser jeg ikke fram.

hanskene2fl1

 

 

Noe tid denne uka har gått med til å rekke opp Jonas sitt Nøstebarnteppe i silkeull. Det var blitt så slitt og lurvete i kantene at jeg vurderte å strikke et nytt. På den andre siden ville jeg ha dette teppet siden babylukten sitter igjen i det, og dette er jo hans teppe. Løsningen ble å rekke opp og strikke på nytt. Tror jeg blir mest fornøyd med det. Til nå ser teppet veldig stygt og ujevnt ut, men det blir vel finere hvis det får en oppskylling og blir dampet litt forsiktig etterpå.

nstebarnteppe4fe1