syklonens-c3b8ye

Syklonens øye av Tamara McKinley

I 1894 seiler SS Arcadia fra Liverpool. Ombord befinner Eva Hamilton og hennes mann Frederick seg. De har nettopp giftet seg, og er spente på sitt nye liv i Australia.

Mange år senere foretar Olivia Hamilton den samme reisen, under svært forskjellige omstendigheter. Hun er sliten, både etter morens dødsfall, og etter erfaringene fra et krigsherjet London. Nå er hun tilbake i hjemlandet for å finne frem til sannheten om familien sin — blant morens etterlatenskaper har hun nemlig funnet dokumenter som kan bringe klarhet i fortidens hemmeligheter.

For å kunne finne frem til sannheten trenger Olivia hjelp fra søsteren Irene. Men Irene har alltid mislikt søsteren sin sterkt. Kan noe av årsaken til Irenes antipati ligge skjult i de hemmelige dokumentene? Olivia er fast bestemt på å komme til bunns i familiens mysterier. Hun kaster seg ut på en ferd som hun ikke har noen anelse om hvor vil ende…

 

havets-smykke1

Havets smykke av Carol Goodman

Iris Greenfeder har akkurat fylt førti. Hun bor på Manhattan og har tre lærerjobber for å få endene til å møtes. I det siste har hun følt seg som et nesten-menneske. Nesten utgitt forfatter, nesten ferdig professor, nesten gift — med Jack, mangeårig kjæreste. Iris vil gjøre noe HELT, og begynner å skrive sin mors historie. Hun spinner den rundt et nifst irsk folkeeventyr moren pleide å fortelle da Iris var barn, inni det finner hun kimen til den triste fortellingen om morens død. Eventyret om landet Tirra Glynn og Selkiens datter.

Iris vender tilbake til stedet der hun vokste opp for å grave mer i morens liv. Før hun døde i en dramatisk hotellbrann hadde Iris’ mor skrevet to romaner. Nå vil Iris lete etter manuskriptet til den tredje romanen i trilogien og i det håper hun å finne ut mer om mysteriene som omslutter morens liv og død. Men jo mer hun leter, jo flere ubesvarte spørsmål møter henne. Og da den eneste mannen som kunne kaste lys over morens liv blir utsatt for en dødelig «ulykke» skjønner Iris at hun ikke er alene i jakten på det fortiden skjuler. Morens liv har rommet langt flere hemmeligheter enn Iris har kunnet drømme om.