okt 14

Vottedagen

Jeg er blitt gjort oppmerksom på at det er den store vottedagen i dag, da det fra gammelt av er en vott på primstaven, så da passer det å vise fram et utvalg av familiens votter:

vottedagen

Paradoxical Mittens er i flertall, og så er både rockevotter, Hufsavotter og Doris representert her. De to siste parene er egne design.

okt 09

Ullteppe

Å renske opp i lageret er ikke bare enkelt, men i sommer fikk jeg se et teppe som var strikket av masse restegarn. Så her var det bare å plukke ut farger, jeg valgte ton-i-ton med gjennomgående brunt, og strikket i vei. Teppet måler 130 x 180 og har i-cordkant på begge sider:

teppe-2

Jeg har brukt fra 3 til 5 tråder om gangen, alt etter garntykkelse. La opp 163 masker.

teppe1

Dette blir godt og varmt i vinter

teppe-3

Oppskrift: Egen, men inspirert av Irylknits og Stephen West

Garn: 1900 gram varierte kvaliteter, bl.a. Sterk, Nøstebarngarn, Drops Merino, Rasmillas luksusgarn, Lima, Tumi, Arwetta, New Zealand Lammeuld og Drops Alpaca.

Pinne: Addi nr. 7

Størrelse: 130 x 180.

okt 09

Pandalue

Det finnes mange strikkeinspiratorer rundt omkring, og en av dem er Monstermønster. Hun laget nettopp en pandalue som var et perfekt restegarnsprosjekt:

pandalue

Oppskrift: Pandalue

Garn: 100 gram Drops Merino Extra Fine

Pinner: Addi nr. 3.5

Størrelse: ca. 4 år

okt 06

Innspurt på resteteppet

Har lenge strikket på et stort, godt og varmt ullteppe. Her har jeg brukt veldig mange forskjellige garntyper, men prøvd å få fargene litt ton-i-ton, eller i en form for dip-dye-effekt. Brunt har fulgt med hele veien, i litt forskjellige nyanser. Nå ser jeg enden på det hele, blir nok ferdig før helga er over:

teppeunderveis

okt 06

Genser i dobbel alpakka

Det blir kjøligere ute, og da trenger i alle fall jeg varme ullklær. En genser i dobbel alpakka er derfor strikket ferdig, etter å ha ligget i dvale hele sommeren:

genser-1

Oppskrift: Drops genser

Garn: 575 gram rødlilla og 60 gram lys grå Drops Alpaca

Pinner: Addi nr. 4 og 5

Størrelse: L

genser-2

okt 05

Babysokker

Disse babysokkene har jeg strikket mange av tidligere. Oppskriften fikk jeg en gang av Knitgirl in Norway, og det er mammaen hennes som har laget oppskriften:

sokkersomsittergodtpafoten

Oppskrift: Babysokker

Garn: 25 gram Dale babyull

Pinner: Addinr. 3

Størrelse: 0 -3 måneder

okt 04

Nyfødtbody

En liten nyfødtbody er blitt til. Det ble litt for langt mellom knappehullene, men ellers ble den bra:

nyfodtbody

Oppskrift: Tiriltunge nyfødtbody

Garn: 85 gram DSA Fin

Pinner: Addi nr. 3

Størrelse: 1 – 3 måneder

okt 02

Lagerkasse

Dette er garn som jeg skal strikke av nå i høst:

kasse

sep 24

Løvspretteppe

Noen ganger er et prosjekt stort og krevende. Særlig når man velger å strikke med tynnere garn og pinner enn anbefalt, og man helst vil at det ferdige produkt skal bli like stort eller større enn originalen. Men Løvspretteppet er endelig ferdig, og det opptil flere dager før tantebarnet ble født:

lovspretteppe

Teppet måler 125 x 125 cm, og er faktisk så stort at babyen kan ligge godt inntullet i det selv om det er brettet dobbelt.

Oppskrift: Løvspretteppe

Garn: 230 gram Nøstebarn lilla Silkeull

Pinner: Addi nr. 3.5

aug 29

Løvspretteppe

Jeg holder på med et Løvspretteppe, og det går sakte, men sikkert framover. Er ca. halvveis nå. Strikker i silkeull fra Nøstebarn på pinne 3.5. Tynnere garn og tynnere pinner enn originalen, går tregt, men teppet blir vakkert!

Løvspretteppe underveis

Neste side »